Sak durunge digarasbawahi nang kene “IKI JAREKU, IKI PENDAPATKU, GA PEDULI OPO JARE WONG LIYO. IKI TULISANKU!”

Akeh sing koar koar, Valentine iku haram, Valentine iku budaya wong barat, Valentine iku isine seks bebas.

Dangdutan Valentin

Mboh sopo sing mulai nggowo Valentine nang Indonesia (Khususe nang Suroboyo), aku yo ga weruh. Mungkin lek ga teko TV yo teko cangkem marketinge pabrik coklat (cik coklate cepet payu be’e).  Sak weruhku tanggal 14 Februari mesti akeh aksesori “Pink Love”, kembang mawar ambek bagi bagi coklat.

Wis yo, tekan kene ga onok masalah. Anggep ae tekan kene iki koyo riyoyo opo natalan. Onok ciri khas dewe. Oke?

Saiki aku takon, opo salahe bagi bagi coklat? Duso ta? Yo lek coklate oleh nyolong. Lah lek coklate tuku dewe, teko kringetmu kerjo halal? Aku takon maneh, duso ta ngungkapno kasih sayang? Yo lek wong normal, iso bendino ngungkapno kasih sayang. Saiki, poine duso ta gak? Lak ga duso to? Wong ga fitnah, ga mateni uwong, ga nyolong.

Sepurane, aku duduk wong munafik. Aku yo seneng onok Valentine ngene. Kuto dadi akeh werno pink, ambek gambar-gambar hati, tulisan-tulisan nggombal. Pokoe dadi semarak. Aku yo bagi-bagi coklat, yo entuk coklat.

Tapi..tapi…Valentine iki ngalami perluasan tindakan. Dadi tindakan kasih sayang sing “kebablasan”. Iki sing dadi masalah.

Kedadenane, arek arek sing durung kawin  ga cuma ngomong tresno ambe bagi bagi coklat, tapi genda’an karo ngencuk. Akhire yopo? Akhire yo dadi masalah. Entuk cap haram. Budaya sing ga di filter. Yo ngene iki hasilee; onok sing wetenge mlembung, onok sing kene HIV/AIDS. Wis soro thok pokoe awakmu.

Tapi jenenge urip lak ono sing PRO onok sing KONTRA. Yo aku saran ae seh. Sing KONTRA ambe Valentine yopo enake ngejak dulure, koncone utowo genda’ane melu kegiatan-kegiatan sing positif. Ga usalah nulis status utowo ngetweet sing haram, budaya barat bla bla bla.. Dijak sing enteng-enteng ae ben ga melok melok Valentine-Valentine-an.

Misale ngadakno lomba foto, ngadakno lomba nulis blog utowo lomba mewarnai. Hmm..lak enak ngono. Ngejak ga melok, tapi corone alusan.

Tiruen Walikota Suroboyo, Bu Risma. Timbange ngomong ae “OJO BUAK SAMPAH SEMBARANGAN”, Bu Risma ga kakean cangkem lek onok sampah nang got opo nang kali langsung diresi’i. Wargane? Yo sungkanlah, buak buak sampah sing ngresi’i Walikotane.

Aku nulis iki duduk perkoro PRO opo KONTRA. Tapi disikapi sing asik ae lah Valentine iki. Ojo gawe ajang sing ga nggenah. AWAKMU PASTI LUWIH PINTER GAWEO PENDAPAT DEWE. IKI PENDAPATKU.

Sepurane lek onok sing ga sreg.

😀

About d0th

shut up and move on.

One response »

  1. Fansi says:

    Tapi aku lebih ke cuek sih nanggepin Valentine. Ga peduli gitu deh. Meskipun selalu dapet coklat sih. (Nah loh.)

    Oya bagus juga nih kamu bikin postingan sesuai heritage-mu. Lebih masuk ke hati yah. Jadi blog ini nunjukin identitas kamu banget sebagai arek Suroboyo😉 you are such a well-known city ‘comic’! Hehehe.

    doth jawab:
    Ini iseng aja sih sebenernya. MAksudnya biar Valentine ngga usah di kontra-in yang gimana gitu. Tp ngga di pro-in yang ngawur juga. Aah tapi ini opiniku aja. Ngga ada maksud nyerang pihak2 lain. Aseeeek… *preeet*

Ga ada cendol, komen pun jadi. Monggo..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s